maria bremefors

Att sammanfatta sig själv och den resa man hittills gjort är ganska underhållande... faktiskt! Man gör reflektioner och ibland får man kanske 'svar' på varför saker och händelser blev som det blev. Jag återkommer ständigt till fyra platser som påverkat och inspirerat mig mycket till var jag är idag. Ljusdal, Kalmar, Ockelbo och Florens! De två sistnämnda, Ockelbo och Florens är verkligen frö och kärna till den stora passion och kärlek som jag har för trädgårdar i allmänhet och italienska trädgårdar i synnerhet.

Jag flyttade till Kalmar 22 år gammal för att plugga ekonomi och tog min civilekonomexamen några år senare, återvände sedan hem och arbetade flera år som ekonomichef.

2005 tog jag beslutet att fullständigt sadla om och jag utbildade mig till trädgårdsmästare på Wij trädgårdar i Ockelbo. Sedan 2007 driver jag mitt eget företag med tjänster inom trädgårdsutformning och trädgårdsanläggning. Och sen har det rullat på…

lite om mina övriga projekt och samarbeten

PROJEKT STENEGÅRD LLL - utveckling av park- och trädgårdsmiljöerna samt etablering av barnattraktioner på Stenegård i Järvsö.


Klicka dig fram till fler bilder i bildgalleri och skisser

Seglet fastighets AB:s 'frilansande trädgårdsmästare'

Ett spännande projekt tillsammans med fastighetsbolaget Seglet där min roll var att inspirera och entusiasmera hyresgästerna till odling. Från hemsidan kunde hyresgästerna följa och läsa mina 'brev' från tankar och drömmar till frö, omskolning, skötsel och plantering. Finalen på projektet var en tävling där en av hyresgästerna fick sin balkong stylad och iordninggjord av mig. En lycklig vinnare och en prunkande balkongoas blev resultatet. Läs mer om mina 'brev' och följ projektet i nedanstående länk.

atRiUM - östlund, bremefors & pege

En inredare, en trädgårdsmästare och en ljussättare –
tillsammans hjälper vi dig att skapa vackra, trivsamma och funktionella rum. Vårt koncept bygger på att inreda inne, ute och däremellan.

Ett ’atRiUM’ från Östlund, Bremefors & Pege kännetecknas av ett helhetstänk, där rummen inomhus och utomhus står i perfekt harmoni och balans med varandra.

ODLING OCH INTEGRATION – ett samverkansprojekt med flera parter där syftet var att introducera svensk odlingslära till våra invandrare och flyktingar i Ljusdals kommun.

Projektet uppmärksammades och tilldelades pris för ’Årets integrationssatsning’ 2009 på Landsbygdsgalan.

ODLING OCH INTEGRATION I MENTORSKAP – en fortsättning på tidigare projekt där odlingen kunde utökas och förläggas till en gård med stor åkerareal.

Prisutdelning Landsbygdsgalan 2009 - 'Odling och integration' årets integrationssatsning

Tillsammans med Marianne Barrljung, nominerad i samma kategori och EU kommissionens jordbruksministerVinner och får priset av konferencier Per Fritzell


Två glada vinnare båda från Ljusdals kommun i kategorierna 'årets integrationssatning' och 'årets ungdomssatning'

Pomeranshuset

Långgatan 3

827 31 Ljusdal

Telefon: 0651 - 140 20

Mobil: 0706 - 639 070

info@pomeranshuset.se

Maria Bremefors jobbar med trädgårdsdesign, och tar din trädgård från idé till verklighet. Detaljerade ritningar med utförliga växtlistor och planteringsskisser sätter visioner på plats. I det Italieninspirerade Pomeranshuset med butik och café blandas växter som citrus, oliv och lavendel med arkitektur och historik. Här anordnas events, utställningar, kurser och spännande föredrag. Platsen är ett inspirerande besöksmål med en unik Medelhavsmiljö mitt i Hälsingland.

MADE BY ohappa