12 av 12  

Med smak av Provence

Min första trädgård till en familj och ett hus som var ett permanentboende, hade tidigare bara gjort trädgårdar till sommarstugeägare, så det här var ju 'på riktigt' för första gången. Idéskissen som presenterades byggde mycket på en historia kring en lavendelplanta som paret fått av en vän från Provence och som sedan övervintrat fint invid husknuten. Deras drömmar om dofter och färg och njutfulla platser att slå sig ner vid, en stund för sig själv eller i uppsluppen feststämning med vänner och familj blev det som formade trädgårdens inriktning; Med smak av Provence.

I idéskissen presenterades en trädgård helt utan gräsmatta. Gångar i fint stenmjöl ramas in av perenna planteringar med växter som för tankarna till Medelhavsmiljöer eller ger en förnimmelse av desamma.

En veranda med 'pergolatak' prunkande av klätterrosor och klematis ritades in.

Stora böljande timjankuddar ramar in den stora planteringen i centrum, isophäckar avgränsar den långa släntplanteringen av rosor där 'Tuscany superb' är värdinna.

En granittrappa leder ner till trädgårdens nedre del som avslutas med en naturlig sittplats av stora granitblock placerade alldeles invid ån.

Pomeranshuset

Långgatan 3

827 31 Ljusdal

Telefon: 0651 - 140 20

Mobil: 0706 - 639 070

info@pomeranshuset.se

Maria Bremefors jobbar med trädgårdsdesign, och tar din trädgård från idé till verklighet. Detaljerade ritningar med utförliga växtlistor och planteringsskisser sätter visioner på plats. I det Italieninspirerade Pomeranshuset med butik och café blandas växter som citrus, oliv och lavendel med arkitektur och historik. Här anordnas events, utställningar, kurser och spännande föredrag. Platsen är ett inspirerande besöksmål med en unik Medelhavsmiljö mitt i Hälsingland.

MADE BY ohappa