aperitivibaren

Från Aperitivibaren kan du njuta smaker från en varierad meny av italienska smårätter och pastarätter till ett glas vin från Chianti Classico eller en limonedryck från San Pellegrino. Jag har i min målbild för Pomeranshuset velat få till en plats där man enkelt stannar till; två minuter för en espresso al banco, eller en timme för ett glas iskall prosecco tillsammans med en bruschetta di pomodori eller en helkväll med gott vin från Amarone classico tillsammans med en stor charktallrik följt av en syditaliensk pastarätt.

Med en ny, bredare och matigare meny samt med fullständiga rättigheter har vi nu möjligheten att erbjuda dig en ännu större upplevelse av ditt besök hos oss i vårt ’italienska orangeri’

Vi serverar de tre mest klassiska italienska Aperitivi; Aperol Spritz, Bellini och Rossini, med eller utan tilltugg

Vi har ett bredd urval av italienska viner och där nästan samtliga viner finns att beställa på glas.

Ett axplock från vår Meny;
Stor/liten charktallrik
Osttallrik
Caprese sallad
Blandad Antipasti (chark, ost, inläggningar)
(Delirätterna kan också beställas som förrätter vid middagsmey, halv portion)

Spaghetti alla Puttanesca
Linguini med robiolina ost och prosciutto
Tortelloni med ruccolo och ricotta
Spaghetti alla carbonara

Bruschetta med tomat och basilika
Pastasallad med pesta, ruccola, körsbärstomater

Italienskt kafé

"Vad som fick Achille Gaggia att pressa några fingerborgar vatten med nio kilos tryck genom 7 gram kaffepulver vet man inte men han fick fart på världens smaklökar"

I Pomeranshusets kafé kan du njuta riktigt gott italienskt kaffe från vår Gaggia espressomaskin. Vårt huskaffe är ’Roma’, en högkvalitativ blandning som producerats sedan 1926. Den har fått sitt namn efter ett berömt café i Livorno som den också skapades för. Vi serverar också fler högkvalitativa blandningar av bönor, alla från det välrenommerade varumärket Arcaffè med rosteri i Toscana och där varje bönsort rostas var för sig. Självklart serverar trädgårdsmästaren sitt kaffe i Gränsfors blomkrukskoppar.

För dig som vill ha svenskt kaffe så brygger och serverar vi Arvid Nordqvist ekologiska och rättvisemärkta kaffe.

Ett urval ur Pomeranshusets kafémeny;
Biscotti
Tosca di Lucca
Siciliansk cannolli
Aragostine med citron/hasselnötscreme
Nöt- och mandelkakor
Lingue di gatto, kattungor
Italiensk glass och sorbet
Chokladtryfflar fr Alba

Butik

I butiken hittar du oliv och citrusväxter utvalt från Sicilien, 'min egen' ekologiska basilika och flera övriga örter. Bougainvillae, eldkrona, hibiscus, salvia, lavendel, timjan, iris och många fler växter som för dig till Medelhavet finns till försäljning i Pomeranshuset.

Alla varor i Pomeranshuset har valts med omsorg och har sin historia som jag gärna delar med mig av. Nytt för i år 2014 är en direktimporterad keramikserie från södra Italien; en klassiks prickmönstrad serie av uppläggningsfat oh skålar. Pomeranshuset är också stolt återföräljare av Ståhl´s uppmärksammade keramikserie 'Arabesque', klassiska toscanska terracottakrukor från Impruneta och Cadabradesign samt Prodotti di Toscanas väldoftande och naturliga hudvårdsprodukter, handgjort med naturliga doftämnen sedan generationer i Toscana. I våra kylar och bland våra hyllor hittar du högkvalitativa italienska ostar, chark, inläggningar, pasta, olivoljor mm.

Pomeranshuset

Långgatan 3

827 31 Ljusdal

Telefon: 0651 - 140 20

Mobil: 0706 - 639 070

info@pomeranshuset.se

Maria Bremefors jobbar med trädgårdsdesign, och tar din trädgård från idé till verklighet. Detaljerade ritningar med utförliga växtlistor och planteringsskisser sätter visioner på plats. I det Italieninspirerade Pomeranshuset med butik och café blandas växter som citrus, oliv och lavendel med arkitektur och historik. Här anordnas events, utställningar, kurser och spännande föredrag. Platsen är ett inspirerande besöksmål med en unik Medelhavsmiljö mitt i Hälsingland.

MADE BY ohappa