4 av 12  

Pergoladröm

’Pergoladröm’ var ett rituppdrag åt en kund 2009 med ett idétänk över hela trädgården och dess rum. Det de särskilt önskade sig var en förlängning av rummet inomhus till den befintliga och fristående uteplatsen på gräsmattan. I rituppdraget detaljskissades därför ett förslag till utbyggnad av den lilla terrassen i stil av en pergola med spaljeväggar och som blir som en ombonad plats för morgonkaffet. Vidare från denna ritades ytterligare en pergola in som förlängning och som förbindelse till den befintliga uteplatsen på tomten. Vidare ville de också få till en övergång mellan tallskogen, den vilda, i fonden till den ordnade trädgården. Entrén med sina höjdskillnader och var också prioriterad i rituppdraget.

Under våren 2011 skickar kunden bilder på bygget av sin ’pergoladröm’ till mig som de gjort utifrån skisserna. Att anlägga och förverkliga andras drömmar är alltid stort men ibland blir det ännu mer speciellt och väldigt fint när människor förverkligar det själv, så var det här.

Klicka på bilderna så blir de större

Pomeranshuset

Långgatan 3

827 31 Ljusdal

Telefon: 0651 - 140 20

Mobil: 0706 - 639 070

info@pomeranshuset.se

Maria Bremefors jobbar med trädgårdsdesign, och tar din trädgård från idé till verklighet. Detaljerade ritningar med utförliga växtlistor och planteringsskisser sätter visioner på plats. I det Italieninspirerade Pomeranshuset med butik och café blandas växter som citrus, oliv och lavendel med arkitektur och historik. Här anordnas events, utställningar, kurser och spännande föredrag. Platsen är ett inspirerande besöksmål med en unik Medelhavsmiljö mitt i Hälsingland.

MADE BY ohappa