10 av 12  

Lilla torget Gamla stan

Utformningsförslaget till Lilla torget i Gamla stan bygger på en öppenhet och att sittplatserna ska vara lätt tillgängliga med fria vida siktlinjer. För att sittplatserna ska kännas trygga och behagliga löper en häck utmed hela bakre långsidan och bildar på så sätt skydd i ryggen.

Övergången från gatan till torget är knappt märkbar, pollare i gjutjärn avslutar körbanan annars följer smågatstenen från gatan med in på torget.

Planteringarna utgörs av perenner, lökväxter och vårblommande prydnadsaplar. De tre rundlarna utgörs av bollpilar i en matta av ’Bonica 82’ ros, på våren exploderar rundlarna i färgprakt från tulpanlök.

Trädgårdssofforna är från Byarum och lyktstolparna är
från Kulturjern med det passande namnet ’Ljusdal’

Pomeranshuset

Långgatan 3

827 31 Ljusdal

Telefon: 0651 - 140 20

Mobil: 0706 - 639 070

info@pomeranshuset.se

Maria Bremefors jobbar med trädgårdsdesign, och tar din trädgård från idé till verklighet. Detaljerade ritningar med utförliga växtlistor och planteringsskisser sätter visioner på plats. I det Italieninspirerade Pomeranshuset med butik och café blandas växter som citrus, oliv och lavendel med arkitektur och historik. Här anordnas events, utställningar, kurser och spännande föredrag. Platsen är ett inspirerande besöksmål med en unik Medelhavsmiljö mitt i Hälsingland.

MADE BY ohappa