2012-10-16

Från äppelmust till Olio di oliva Novello

Reflekterar över några snabba upplevelsekast som är i görningen. I morgon är det äppelmustning på schemat och jag ska, som vanligt varsamt men bestämt, snurra järnstången som pressar den saftiga och söta musten ur vår nordiska druva; äpplet. Två dagar senare kommer jag att befinna mig på Siciliens västkust med dagens skörd av oliver i famnen köandes vid stenhjulen för att få den bitterhårda frukten förvandlad till säsongens första olivolja; Novellon! Novello är den olivolja som pressas av de oliver som skördas först på säsongen - de tio första dagarna av skörden. En Novello är en alldeles unik olivolja gjord på 100 procent italienska oliver. Den är tjockflytande, kraftfull smakrik, fräsch och pepprig. Det ska jag få uppleva! Är mycket förväntansfull nu - men först var det Silva och Antonovska äpplena som ska i pressen, här hemma i Svea, på återhörande//Fru Pomerans

Visa alla blogginlägg

Pomeranshuset

Långgatan 3

827 31 Ljusdal

Telefon: 0651 - 140 20

Mobil: 0706 - 639 070

info@pomeranshuset.se

Maria Bremefors jobbar med trädgårdsdesign, och tar din trädgård från idé till verklighet. Detaljerade ritningar med utförliga växtlistor och planteringsskisser sätter visioner på plats. I det Italieninspirerade Pomeranshuset med butik och café blandas växter som citrus, oliv och lavendel med arkitektur och historik. Här anordnas events, utställningar, kurser och spännande föredrag. Platsen är ett inspirerande besöksmål med en unik Medelhavsmiljö mitt i Hälsingland.

MADE BY ohappa