2012-03-07

T E R R A C O T T A

Den senaste veckan har för min del mycket handlat om lera. Detta fantastiska naturmaterial som i tiotusentals år har formats av människor och bränts till nödvändiga bruksföremål och vackra dekorationer. Terracotta är också i särklass det mest behagliga och utan tvekan det snyggaste krypin våra trädgårdsväxter kan få. Rolls Royce bland terracottor (krukor av bränd lera) är de som bränts av lera från byn Impruneta i Toscana. ”Att platsen Impruneta tidigt blev ett "center of excellence" för terrakotta tillverkning är ingen slump. Det bygger på att Impruneta leran har de allra bästa egenskaperna för att nå en mekaniskt stark terrakotta och den allra bästa frostbeständigheten dvs ner till -20° C. Man bränner lerkärlen i klassiska vedeldade ugnar i en temperatur av 960° C.” citat från www.Cadabradesign.se

I dagarna blev det klart att Pomeranshuset i Ljusdal blir ’den nordliga utposten’ för försäljning av dessa alster! Ett spännande samarbete med Cadabradesign AB tar nu sin början, titta också gärna in i den stora gottapåsen från Impruneta www.terrecottemital.it.
//Fru Pomerans

Visa alla blogginlägg

Pomeranshuset

Långgatan 3

827 31 Ljusdal

Telefon: 0651 - 140 20

Mobil: 0706 - 639 070

info@pomeranshuset.se

Maria Bremefors jobbar med trädgårdsdesign, och tar din trädgård från idé till verklighet. Detaljerade ritningar med utförliga växtlistor och planteringsskisser sätter visioner på plats. I det Italieninspirerade Pomeranshuset med butik och café blandas växter som citrus, oliv och lavendel med arkitektur och historik. Här anordnas events, utställningar, kurser och spännande föredrag. Platsen är ett inspirerande besöksmål med en unik Medelhavsmiljö mitt i Hälsingland.

MADE BY ohappa