2012-01-24

F O T O S Y N T E S

Midvinternattens köld är hård…även så här på dagen, -17 på termometern ute. För att hålla 12 behagliga Medelhavsgrader får kaminen i Pomeranshuset sig ett ordentligt fyspass idag!
Förra veckan hände nåt ’f o t o s y n t e s i s k t’. Ljuset med solens allt högre bana gjorde att allt bara började vakna till i krukor och urnor här inne. Afrikas blå skickar upp årets första fräscha bladverk, fikonet tokutvecklar sina frukter, nerium har satt blomställningarna i startgropen, citronverbenan bryter fram på bar kvist och pelargonerna sväller ut i sina bladfästen utefter kala stammar. Visst är det underbart när de gröna vännerna efter en lång tupplur vaknar upp full av energi, berusning och brådska och med alla sina uttrycksmedel visar att de bestämt sig för att vara med ett år till - sånt gör mig lycklig/Fru Pomerans

Visa alla blogginlägg

Pomeranshuset

Långgatan 3

827 31 Ljusdal

Telefon: 0651 - 140 20

Mobil: 0706 - 639 070

info@pomeranshuset.se

Maria Bremefors jobbar med trädgårdsdesign, och tar din trädgård från idé till verklighet. Detaljerade ritningar med utförliga växtlistor och planteringsskisser sätter visioner på plats. I det Italieninspirerade Pomeranshuset med butik och café blandas växter som citrus, oliv och lavendel med arkitektur och historik. Här anordnas events, utställningar, kurser och spännande föredrag. Platsen är ett inspirerande besöksmål med en unik Medelhavsmiljö mitt i Hälsingland.

MADE BY ohappa