Sommaröppet tisdag-lördag

Öppet TISDAG-LÖRDAG kl 11-18. Vi serverar pastarätter, smårätter, mozarellameny, charktallrikar, bruschettor. Vi har fullständiga rättigheter.

Midsommarhelgen håller vi stängt.
Kvällsöppet onsdagar + fredagar (22.00) och lördagar (20.00)med start lördag 1 juli.
VÄLKOMMEN

Evenemangskalender

30 jun 2017

Wine Making Dinner - Flera rätter flera vinstilar

19.00-22.00
Denna kväll har vi celebert besök från Amaronegården Tenuta Salvaterra i Valpolicella classica. Tillsammans med dem sätter vi ihop en Wine Making Dinner. Det kommer bjudas på FLERTALET MATRÄTTER OCH FLERTALET VINER från deras gård. En höjdarkväll utlovas. Begränsat antal platser så var ute i tid att boka in er. Pris 625 kr. Maila/ring in din bokning.
Eventet genomförs delvis inomhus och delvis i anslutande paviljonger på terassen.

Läs mer

30 jun 2017

Premiär Bello Venerdi Sköna fredag

'Sköna Fredag' är kvällen man kan njuta en flerrätters middag på Pomeranshuset. Varje fredag hela sommaren.
Nytt 2017 är att ni njuter middagen till sköna toner från levande musik. Vår lokala musikstjärna Johanna Bakke tolkar italienska serenader och stycken med sång och piano. Menypaket:
Aperitivo med tilltugg (ett glas Prosecco/Aperol spritz eller alkoholfritt alt), en blandad generös antipasti, en varm pastarätt, lagrade ostar med frukt och marmelad,kaffe och chokladtryffel 625 kr. Ett glas vin/öl el annat alternativ ingår i maten.

Ni har även möjlighet att äta något från vår kvällsmeny eller bara ta ett glas eller en kaffe.

Middagsgäster boka gärna bord. Sköna Fredag genomförs ute på kalkstensterassen under segelduk, ta med en varm tröja. Ca 25 platser finns inomhus i Pomeranshuset och är också möjliga att boka, först till kvarn på dessa.

Läs mer

30 jun 2017

Amaroneprovning & italiensk ostmarknad

Sommarens absoluta höjdpunkt; Vi får finbesök av Tenuta Salvaterra, en vinproducent i Valpolicella classico. Inför lanseringen av deras viner på svenska marknaden har vi blivit utnämnda att få vara plats för en provning följt av Wine Making Dinner tillsammans med producenten och den svenska vinagenturen Wineagency.

Inte nog med detta, min leverantör av italiensk matdeli, Italiana food selections gästar oss också för att duka upp en magnifik Ostmarknad. För vad passar bättre till lagrade ostar än kraftfulla amarone viner. Provsmaka och botanisera bland Italiens främsta ostar, passa på att köpa med er hem, specialpris hela dagen.

Provbiljetter till vinerna köper ni på plats hos oss, provsmaksbiljetterna kostar 250 kr. Ta tillfället i akt och prova exklusiva viner och prata vin med expertisen.
Vi kommer hålla en skön och avslappnad atmosfär lite i mingelstil. Gott om sittplatser ute på terasserna.

Kl 19.00 dukar vi om för en Wine Making Dinner, ett flertal utvalda viner till en komponerad meny baserat på Italiens främsta matdeli. Middagen förbokas, begränsat antal platser. Pris 625 kr

Läs mer

1 jul 2017

Bubbelprovning BWW Bubblor World Wide

Den traditionsenliga Bubbelprovningen, 5:e året i rad nu och alltid i juli, alltid ute på terassen och oftast följt av en sabrering. Sommelier Helene Westelius från Helenes Vin & Mat håller i provningen och guidar oss bland champagnemetod, jästfällning, grimmor, grand cru, brut och glera druvor. Vi provar champagne, prosecco, cava, brut, spumante. Efter provningen serveras en kyld Gazpacho följt av en Caprese med äkta färsk buffelmozzarela tillsammans med lufttorkad skinka och melon. Sommarsmaker alltså!

Tid; 15.00 Bubblor ska njutas på eftermiddagen
Pris 525 kr (inkl sommartallriken)
Anmälan på tel/mail
Välkommen

Läs mer

1 jul 2017

Premiär för Spritzlördag

Mellan kl 15-20 Aperol Spritz+ Charkbräda 250 kr.
Värdar är Pelle och Federico.
Mer info om detta kommer inom kort

Läs mer

Blogg

2014-04-15

Puglia - matglädje hjärtligt vackert spartansk

Veckan jag nyss upplevt i Italiens absolut sydligaste delar; Salento regionen i Apulien, längst ner på klacken i Italien är en vecka full av intryck och upplevelser. Det primära syftet med resan var att, privilegierat måste jag få säga, delta under 3 dagars matlagning med kokboksförfattaren Sanna Töringe i hennes hus i Italien. Jag som har lusläst och notemarkerat mängder med recept från hennes kokbok ’Citroner och rosmarin i mitt kök', som till stor del är ett resultat av hennes alla matupplevelser i detta söderns land, pastans högborg, skaldjurens kustrike, olivoljans hemvist och grönsakernas bördiga hem. Nu var jag alltså här; i den här egendomligt underbart vackra stenladan med de azurblå fönsterluckorna, draperiet som svänger i vinden, pergolan med kalkstenen och den doftande mest bedårande örtagård jag sett tillsammans med Sanna, hennes man Anders och 7 övriga mat- och smak människor.
På denna underbara plats har vi nu lagat massor massor av god mat, druckit underbara roséviner (lokala), diskuterat allt från Tor Nitzelius fröinsamlingar av de spännande rönnsorterna Dodong och Legend utanför Japan, hur mycket bättre grisarna har det i Skåne jämfört med i Danmnark, hur intensivt myntastark en vildoregano kan vara till hur en pärlhyacint lök kan bli den mest delikata ’contorni’ när man kokar och lägger in den.

Jag har nu huvudet, skrivboken och kameraminnet fullt av upplevelser och recept och blir det som jag vill så kommer Pomeranshuset erbjuda ett stort plock av dessa rätter på sin meny i sommar. Ja, så är det mina vänner, jag är nu i slutfasen att få till ett ’kök’ i Pomeranshuset så att det blir den plats jag länge haft på näthinnan, (om nu alla beslutande organ är med på det.) Jag vill få till en plats där man enkelt stannar till; två minuter för en espresso al banco, eller en timme för ett glas iskall prosecco tillsammans med en bruschetta di pomodori eller en kväll med gott vin från Amarone classico tillsammans med peperonata och gott bröd eller en ljuvlig pasta orecchiette con cima di rapa (broccoliskott).

I skrivande stund utgår jag från att det blir som jag tänker och listar nu för fullt menyförslag innehållande ett flertal typiska goda italienska smårätter som är tänkt att presenteras snart, mycket snart. Hoppas ni väljer att vara med. Jag är jätteladdad för ’nya’ Pomeranshuset 2014!

Pomeranshuset

Långgatan 3

827 31 Ljusdal

Telefon: 0651 - 140 20

Mobil: 0706 - 639 070

info@pomeranshuset.se

Maria Bremefors jobbar med trädgårdsdesign, och tar din trädgård från idé till verklighet. Detaljerade ritningar med utförliga växtlistor och planteringsskisser sätter visioner på plats. I det Italieninspirerade Pomeranshuset med butik och café blandas växter som citrus, oliv och lavendel med arkitektur och historik. Här anordnas events, utställningar, kurser och spännande föredrag. Platsen är ett inspirerande besöksmål med en unik Medelhavsmiljö mitt i Hälsingland.

MADE BY ohappa